OM OSS

ภาษาไทย l Svenska

 

Slide background

2007

BERÄTTELSEN BÖRJAR

Vi startade vår verksamhet i ett litet kontor i Thailand från idéen om att "spara pengar på överföringar i THAI-Baht, för Thailändare utomlands”. Vi erbjuder den lägsta avgiften och ger dig en bättre växelkurs, likställt med växel affärer med stora belopp och Brittiska detaljhandels (high-street) banker. Vi utvecklade bättre tjänster och system med Thailändska språket för att ge den bästa servicen för thailändare i Storbritannien. Sedan starten har företaget vuxit från en litet okänt företag till en av de mest beundrade och omtalade Brittiska - Thailändska valuta mäklaren i Storbritannien. Vi etablerade '' A & B General Group (Thailand) Ltd '' som ett företagsnamn för att bearbeta de lokala betalningarna i Thailand samt genom att ansluta order från vårt företag i Storbritannien, enda i Europa, och USA. A & B General Group Ltd, hanterar inte tjänster från kunder i Thailand.

Slide background

2008

Vi fortsatte att studera reglerna och möjligheten att driva verksamheten i Storbritannien. Vi observerade särskilt hur systemet med de flesta banker och växel butiker ”high-street” fungerade. Vi lärde oss att vi skulle kunna göra så mycket mer och ännu bättre. Vi kom på tanken ”att om vi kan spara kundernas pengar genom att erbjuda lägre växelavgifter och även bättre växelkurser samt en snabbare process dessutom på det Thailändska språket – då skulle vi ha en konkurrensfördel. Kan vi genomföra detta, kommer kunderna inte att förlora mer pengar på dolda avgifter”. Vi var medvetna om att det definitivt skulle vara hinder men vi gav aldrig upp! Vi var övertygade om att detta skulle göra en massiv förändring, för första gången i Storbritannien, en valutamäklare för Thailändare.

Slide background

2009

Vi etablerar A & B General (UK) Ltd i London, England under Financial Conduct Authority licens, som tillhandahåller tjänster på valutamarknaden, Foreign Exchange (FX), och valutaväxling. Detta gjorde oss till den första Thai ägda FX mäklar institutionen i Storbritannien. Vi opererar än idag under namnet '' A & B Money ", som kunderna kallar oss, och vi lärde oss från de kundrecensioner vi fick. Vi utvecklade, gjorde ändringar enligt kundernas behov i syfte att förbättra våra befintliga produkter och tjänster.

Slide background

2010

Vi var fullt medvetna om att vi hade ett ny-startat företag och växte långsamt. Uppenbarligen fanns det många hinder, särskilt under 2010 från våra huvudkonkurrenter som Western Union och Money Gram. Många av dessa företag erbjöd oss mycket intressanta villkor såsom att bli ”sub-agent” till deras verksamhet. Även om vi var ett litet företag så avböjde vi artigt deras erbjudande och villkor eftersom vi alltid velat stå på egna ben och följa våra egna tankar.

Slide background

2011

Från vår ärlighet, uthållighet och hårda arbete har företaget växt snabbt till sitt unika och bättre värderat FX mäklar bolag med användning av det Thailändska språket. Vi jämförde olika metoder och tjänster som fanns på marknaden för valutaväxling vid tidpunkten och valde ut de bästa för att ge våra kunder enastående tjänster. År 2011, spreds namnet ’’A & B Money’’ och blev välkänt för sina valutatjänster inom det Thailändska kultur samhället i Storbritannien.

Slide background

2012

Vi etablerade ’A & B General USA Inc.’ i Chicago, Illinois, under USAs bankregler i både federala och statliga nivåer vilket tillhandahåller valutaväxling mellan USA och Thailand. Det var ett stort och viktigt steg för oss eftersom vi då har nått en tredje kontinent och slutligen fick en chans att hantera amerikanska dollar. Vi hoppades på att öppna en sådan marknad i Amerika, där den Thailändska befolkningen överstiger 300 000, skulle vara ganska framgångsrik och i andra hand skulle den också vara mycket mer konkurrenskraftig än den i Storbritannien. Vi blev förvånade när vi senare fick reda på att vi var det enda USA-Thailand FX mäklar företaget och att vi var det första Thailändska bolaget att göra detta i Amerika.

Slide background

2013

På grund av finanskrisen, ekonomins nedgång i Europa och det brittiska inflationsproblemet under 2013, införde den brittiska regeringen hårdare regler och skärpta krav på företagen med FX tjänster, vilket resulterade i stängning av så många som 300 företag inom branschen. Men med hårt arbete och ansträngningar, som vi genomförde under den tiden, lyckades vi undvika nedläggning till följd av regeländringarna som staten införde. Tillsynsmyndigheten gav oss komplimanger för vårt system, som hade byggts och utvecklats av oss själva, och berömde oss för vårt sätt att arbeta med bekämpning av penningtvätt kontroll samt vår databas.

Slide background

2014

Vi var den första och enda Thai FX mäklar företaget som blev inbjudna att delta i UKPI Group, en exklusiv grupp där man kan dela och utbyta nyheter och information inom affärsområdet FX tjänster. Detta blev början på idén att utvidga vårt företag till andra länder inom Europa. Inte långt efter det, lyckades vi införa ett nytt och effektivt kortbetalningssystem från ett brittiskt företag vilket innebar att vi nu kunde ta en betalning från vilket bankkort som helst i världen. Det var första gången som vi kunde öppna ett kortbetalningssystem för Thailändare utomlands. Detta är ovanligt, eftersom de flesta ”Merchant”-företag inte skulle öppna denna typ av service till en FX mäklar företag.

Slide background

2015

Vi hade nu växt till att bli ”No.1 Brittiska - Thailand FX Broker Company” med den totalla marknadsandel på 53,25% och med mer än 2 Miljarder THAI Baht av det totala överförda värdet under 2014. Vi blev ett ”Auktoriserad BetalningsInstitut” (API) med en MSB (Money Service Business) konto under HM Treasury och senare tilldelades ”Bästa Brittiska - Thailand FX Broker Company 2015” och vi planerade att öppna ett företag i Tyskland 2016 och i många flera länder inom en snar framtid, för att möta behoven hos Thailändska människor runt om i världen och hjälpa dem att spara pengar på sina överföringar hem.

Slide background

2016

Detta år har vi utökat vår verksamhet i Europa och räknade med att öppna vår första europeiska agent i Stockholm, Sverige i början av 2017. Det kom lite som en överraskning att Sverige har en Thailändsk befolkning på över 40 000 personer. Finansinspektionen (FI), har öppnat sina armar och låt oss starta verksamhet där. Dessutom har vi också fått en licens från Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), en Tysk finansiell tillsynsmyndighet att bedriva vår verksamhet i Tyskland och vi räknar med att börjar tjäna några av de över 60 000 thailändska människor som bor där under 2017.

 

A & B General (SWEDEN) AB  ''är det första Svenska företaget som är specialist på Thai-Baht valuta överföringar”. Företaget drivs som agentur till A & B General (UK) Ltd och sköts helt av Thailändare.    A & B General (UK) Ltd är registrerat med Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannien under betaltjänster förordningar 2009 (no.716949): www.fsa.gov.uk/register/. I Sverige lyder A & B General (SWEDEN) AB under Svenska lagar och regler övervakat av Finansinspektionen.
 
  Målet för A & B General Sweden AB är att erbjuda lägre avgifter och bättre växelkurser än de stora bankerna, tillsammans med bästa servicen till våra kunder. Vi har ett speciellt erbjudande av en minimum avgift, från 25 kronor vid överföringar.

  Vi är glada över att kunna erbjuda, både privatpersoner och företag, möjligheten att kunna skicka pengar till Thailand via våra erbjudanden. Våra medlemmar kan spara hundratals kronor genom att undvika bankernas valutakurser och tjänster genom att ta hjälp från ett företag som är specialist på pengaöverföringar.  Vi försöker att erbjuda våra medlemmar de bästa priserna som är närmast interbankräntan och de bästa kurserna för stora internationella företag.

 Du måste bli medlem för att kunna använda våra tjänster. Vår vänliga personal hjälper dig mer än gärna med dina överföringar för att du skall slippa betala mer än nödvändigt. 
 
 A & B General (UK) Ltd är ett framgångsrikt företag byggt genom förtroende och ärlighet. Vi är stolta att presentera våra insatser för privat- och företagskunder, sedan vår verksamhet startade i 2007. 
IP: 184.72.102.217
Country: United States